Anonymisering af bestillere
Bestillere er elever, personale og beboere, der opretter opgaver på jeres bestillingsside. I Pedelnet kan du anonymisere dem automatisk, når de ikke længere har aktive opgaver. Oprydningen kører hver dag og er slået fra, indtil du vælger en periode.
Pedeller, admins og eksterne leverandører bliver, som de er. Det er kun bestillere, oprydningen gælder.
Slå anonymisering til
- Gå til Settings.
- Under Anonymisering af bestillere vælger du, hvor længe en bestiller må være uden åbne opgaver.
- Valget gemmes med det samme.

Når perioden er gået, og bestilleren ikke har åbne opgaver, vil brugeren blive anonymiseret.
Opgaverne, som brugeren har lavet, bliver liggende, så I stadig kan se, hvad der er udført og aflæse korrekt statistik.
Egne felter
Nogle brugere vil gerne have kontaktoplysninger på bestillere særskilt tilknyttet opgaven, og det kan man sagtens - men de skal således også anonymiseres. Jf. brugsvilkårene, så må man som bruger ikke indsætte personhenførbare oplysninger i standard-felterne på Pedelnet.
Hvis du vil spørge om oplysninger som telefonnummer el. lign, skal du selv indstille hvilke felter der følger anonymiseringen, ved at markere dem i custom fields editoren under Settings. Det er som oftest personoplysninger, man vil anonymisere og fx ikke et afkrydsningsfelt om, at et værelsestjek er udført.
- Gå til Settings.
- Under Felter på bestillingsformular klikker du Redigér felter….
- Åbn fanen Custom felter, og fold feltet ud.
- Sæt hak i Anonymisér ved oprydning.
- Klik Gem.

Hakket virker kun, når anonymisering af bestillere er slået til. På afsluttede opgaver overskriver Pedelnet så svaret med teksten Anonymiseret, efter den periode du har valgt. Felter uden hak beholdes. Svar på åbne opgaver bliver stående.
Ofte stillede spørgsmål
Bliver pedellerne også anonymiseret?
Nej. Det gælder bestillere — dem, der opretter opgaver via bestillingssiden. Brugere, du opretter under Settings, bliver.
Slettes opgaven?
Nej. Opgaven bliver. Navn og e-mail på bestilleren anonymiseres, og de felter du har markeret, får teksten Anonymiseret. Det betyder også at den stadig tæller med i din statistik.
Kan jeg fortryde en anonymisering?
Nej. Vælg Slået fra, hvis nye bestillere og felter skal beholdes. Det, der allerede er anonymiseret, kan ikke gendannes.
Skal alle felter have hak?
Kun felter med personoplysninger. Resten kan stå uden hak, så svaret bliver på opgaven.
Har du stadig brug for hjælp? Skriv til support@pedelnet.dk.